Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 20 февруари 2021 година, 51-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 314 дена.

Скопје, 20 февруари 2021 (МИА) – Денеска сабота, 20 февруари 2021 година, 51-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 314 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 25 минути, а ќе зајде во 17 часот и 11 минути.

Денов трае 10 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 10 часот и 39 минути, а ќе зајде 56 минути по полноќ.

Back to top button
Close
Close