Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 30 јануари 2021 (МИА) – Денеска сабота, 30 јануари 2021 година, 30-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 335 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 16 часот и 44 минути.

Денов трае 9 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 39 минути, а ќе зајде во 8 часот и 8 минути.

Back to top button
Close
Close