Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 јануари 2021 (МИА) – Денеска среда, 27 јануари 2021 година, 27-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 238 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 16 часот и 40 минути.

Денов трае 9 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 12 минути, а ќе зајде во 6 часот и 4 минути.

Back to top button
Close
Close