Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 16 јануари 2021 (МИА) – Денеска сабота, 16 јануари 2021 година, 16-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 249 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 59 минути, а ќе зајде во 16 часот и 27 минути.

Денов трае 9 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 19 минути, а ќе зајде во 20 часот и 1 минута.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close