Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 15 јануари 2021 (МИА) – Денеска петок, 15 јануари 2021 година, 15-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 250 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 26 минути.

Денов трае 9 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 48 минути, а ќе зајде во 18 часот и 54 минути.

Back to top button
Close
Close