Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 8 април 2020 (МИА) – Денеска е среда, 8 април 2020 година, 100-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 266 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 5 минути, а ќе зајде во 19 часот и 6 минути.

Денов трае 13 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 41 минута, а ќе зајде во 6 часот и 33 минути.

Back to top button
Close
Close