Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 6 декември 2020 (МИА) – Денеска недела, 6 декември 2020 година, 342-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 24 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 16 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 47 минути, а ќе зајде во 11 часот и 32 минути.

Back to top button
Close
Close