Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 1 декември 2020 (МИА) – Денеска вторник, 1 декември 2020 година, 337-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 29 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 41 минута, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 22 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 16 часот и 51 минута, а ќе зајде во 7 часот и 33 минути.

Back to top button
Close
Close