Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 28 ноември 2020 година, 334-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 32 дена.

Скопје, 28 ноември 2020 (МИА) – Денеска сабота, 28 ноември 2020 година, 334-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 32 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 38 минути, а ќе зајде во 16 часот и 4 минути.

Денов трае 9 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 12 минути, а ќе зајде во 4 часот и 29 минути.

Back to top button
Close
Close