Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска вторник, 24 ноември 2020 година, 330-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 36 дена.

Скопје, 24 ноември 2020 (МИА) – Денеска вторник, 24 ноември 2020 година, 330-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 36 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 33 минути, а ќе зајде во 16 часот и 6 минути.

Денов трае 9 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 42 минути, а ќе зајде 31 минута по полноќ.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close