Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 ноември 2020 (МИА) – Денеска недела, 22 ноември 2020 година, 328-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 38 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 31 минута, а ќе зајде во 16 часот и 7 минути.

Денов трае 9 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 53 минути, а ќе зајде во 23 часот и 29 минути.

Back to top button
Close
Close