Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е недела, 5 април 2020 година, 96-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 270 дена.

Скопје, 5 април  2020 (МИА) – Денеска е недела, 5 април 2020 година, 96-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 270 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 10 минути, а ќе зајде во 19 часот и 3 минути.

Денов трае 12 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 48 минути, а ќе зајде во 4 часот и 58 минути.

Back to top button
Close
Close