Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 ноември 2020 (МИА) – Денеска четврток, 19 ноември 2020 година, 325-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 41 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 27 минути, а ќе зајде во 16 часот и 10 минути.

Денов трае 9 часа и 43 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Back to top button
Close
Close