Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 ноември 2020 (МИА) – Денеска среда, 18 ноември 2020 година, 324-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 42 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 26 минути, а ќе зајде во 16 часот и 10 минути.

Денов трае 9 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 4 минути, а ќе зајде во 19 часот и 7 минути.

Back to top button
Close
Close