Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 17 ноември 2020 (МИА) – Денеска вторник, 17 ноември 2020 година, 323-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 43 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 25 минути, а ќе зајде во 16 часот и 11 минути.

Денов трае 9 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 57 минути, а ќе зајде во 18 часот и 8 минути.

Back to top button
Close
Close