Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е сабота, 4 април 2020 година, 95-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 271 ден.

Скопје, 4 април  2020 (МИА) – Денеска е сабота, 4 април 2020 година, 95-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 271 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 2 минути.

Денов трае 12 часа и 50 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 32 минути, а ќе зајде во 4 часот и 21 минута.

Back to top button
Close
Close