Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 30 октомври 2020 година, 305-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 61 ден.

Скопје, 30 октомври 2020 (МИА) – Денеска петок, 30 октомври 2020 година, 305-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 61 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 3 минути, а ќе зајде во 16 часот и 31 минута.

Денов трае 10 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 20 минути, а ќе зајде во 4 часот и 38 минути.

Back to top button
Close
Close