Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 3 април 2020 година, 94-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 272 дена.

Скопје, 3 април  2020 (МИА) – Денеска е петок, 3 април 2020 година, 94-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 272 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 1 минута.

Денов трае 12 часа и 47 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 19 минути, а ќе зајде во 3 часот и 38 минути.

Back to top button
Close
Close