Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 25 октомври 2020 (МИА) – Денеска недела, 25 октомври 2020 година, 300-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 66 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 17 часот и 38 минути.

Денов трае 10 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 21 минута, а ќе зајде 31 минута по полноќ.

Back to top button
Close
Close