Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 24 октомври 2020 година, 299-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 67 дена.

Скопје, 24 октомври 2020 (МИА) – Денеска сабота, 24 октомври 2020 година, 299-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 67 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 17 часот и 39 минути.

Денов трае 10 часа и 43 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 48 минути и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close