Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 23 октомври 2020 (МИА) – Денеска петок, 23 октомври 2020 година, 298-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 68 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 17 часот и 40 минути.

Денов трае 10 часа и 45 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 7 минути, а ќе зајде во 23 часот и 27 минути.

Back to top button
Close
Close