Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 октомври 2020 (МИА) – Денеска четврток, 22 октомври 2020 година, 297-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 69 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 53 минути, а ќе зајде во 17 часот и 42 минути.

Денов трае 10 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 13 часот и 18 минути, а ќе зајде во 22 часот и 23 минути.

Back to top button
Close
Close