Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 октомври 2020 (МИА) – Денеска вторник, 20 октомври 2020 година, 295-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 71 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.

Денов трае 10 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 8 минути, а ќе зајде во 20 часот и 31 минута.

Back to top button
Close
Close