Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 19 октомври 2020 година, 294-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 72 дена.

Скопје, 19 октомври 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 19 октомври 2020 година, 294-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 72 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 17 часот и 46 минути.

Денов трае 10 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 53 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Back to top button
Close
Close