Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е среда, 1 април 2020 година, 92-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 274 дена.

Скопје, 1 април  2020 (МИА) – Денеска е среда, 1 април 2020 година, 92-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 274 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 18 часот и 58 минути.

Денов трае 12 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 11 минути, а ќе зајде во 1 часот и 55 минути.

Back to top button
Close
Close