Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 септември 2020 (МИА) – Денеска четврток, 24 септември 2020 година, 269-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 97 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 18 часот и 28 минути.

Денов трае 12 часа и 6 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 28 минути, а ќе зајде во 23 часот и 33 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close