Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 23 септември 2020 (МИА) – Денеска среда, 23 септември 2020 година, 268-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 98 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 21 минута, а ќе зајде во 18 часот и 30 минути.

Денов трае 12 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 13 часот и 24 минути, а ќе зајде во 22 часот и 40 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close