Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 септември 2020 (МИА) – Денеска вторник, 22 септември 2020 година, 267-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 99 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 20 минути, а ќе зајде во 18 часот и 32 минути.

Денов трае 12 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 14 минути, а ќе зајде во 21 часот и 53 минути.

Back to top button
Close
Close