Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска понеделник, 21 септември 2020 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 100 дена.

Скопје, 21 септември 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 21 септември 2020 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 100 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути.

Денов трае 12 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 59 минути, а ќе зајде во 21 часот и 12 минути.

Back to top button
Close
Close