Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 2 октомври 2020 година, 277-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 89 дена.

Скопје, 2 октомври 2020 (МИА) – Денеска петок, 2 октомври 2020 година, 277-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 89 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 31 минута, а ќе зајде во 18 часот и 14 минути.

Денов трае 11 часа и 43 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 52 минути, а ќе зајде во 6 часот и 45 минути.

Back to top button
Close
Close