Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска петок, 18 септември 2020 година, 263-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена.

Скопје, 18 септември 2020 (МИА) – Денеска петок, 18 септември 2020 година, 263-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 16 минути, а ќе зајде во 18 часот и 39 минути.

Денов трае 12 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close