Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 19 септември 2020 година, 264-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 102 дена.

Скопје, 19 септември 2020 (МИА) – Денеска сабота, 19 септември 2020 година, 264-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 102 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 18 часот и 37 минути.

Денов трае 12 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 25 минути, а ќе зајде во 20 часот и 5 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close