Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска вторник, 15 септември 2020 година, 260-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 106 дена.

Скопје, 15 септември 2020 (МИА) – Денеска вторник, 15 септември 2020 година, 260-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 106 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 12 минути, а ќе зајде во 18 часот и 46 минути.

Денов трае 12 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 18 минути, а ќе зајде во 18 часот и 2 минути.

Back to top button
Close
Close