Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 14 септември 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 14 септември 2020 година, 259-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 107 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 12 минути, а ќе зајде во 18 часот и 46 минути.

Денов трае 12 часа и 34 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 7 минути, а ќе зајде во 17 часот и 24 минути.

Back to top button
Close
Close