Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 12 септември 2020 (МИА) – Денеска сабота, 12 септември 2020 година, 257-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 109 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 10 минути, а ќе зајде во 18 часот и 49 минути.

Денов трае 12 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 4 минути по полноќ, а ќе зајде во 15 часот и 50 минути.

Back to top button
Close
Close