Астрономски календарНекатегоризирано

Астрономски календар

Скопје, 11 септември 2020 (МИА) – Денеска петок, 11 септември 2020 година, 256-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 110 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 9 минути, а ќе зајде во 18 часот и 51 минута.

Денов трае 12 часа и 42 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 54 минути.

Back to top button
Close
Close