Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 10 септември 2020 (МИА) – Денеска е четврток, 10 септември 2020 година, 255-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 111 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 8 минути, а ќе зајде во 18 часот и 53 минути.

Денов трае 12 часа и 45 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 16 минути, а ќе зајде во 13 часот и 55 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close