Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 8 септември 2020 (МИА) – Денеска е вторник, 8 септември 2020 година, 253-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 113 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 6 минути, а ќе зајде во 18 часот и 56 минути.

Денов трае 12 часа и 50 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 4 минути, а ќе зајде во 11 часот и 52 минути.

Back to top button
Close
Close