Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 5 септември 2020 година, 250-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 116 дена.

Скопје, 5 септември 2020 (МИА) – Денеска сабота, 5 септември 2020 година, 250-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 116 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 3 минути, а ќе зајде во 19 часот и 1 минута.

Денов трае 12 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 48 минути, а ќе зајде во 8 часот и 53 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close