Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 28 март 2020 (МИА) – Денеска е сабота, 28 март 2020 година, 88-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 278 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 24 минути, а ќе зајде во 17 часот и 54 минути.

Денов трае 12 часа и 30 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 31 минута, а ќе зајде во 21 часот и 53 минути.

Back to top button
Close
Close