Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 28 август 2020 (МИА) – Денеска петок, 28 август 2020 година, 242-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 124 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 54 минути, а ќе зајде во 19 часот и 14 минути.

Денов трае 13 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 32 минути, а ќе зајде 44 минути по полноќ.

 

Back to top button
Close
Close