Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 август 2020 (МИА) – Денеска четврток, 27 август 2020 година, 241-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 125 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 53 минути, а ќе зајде во 19 часот и 16 минути.

Денов трае 13 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 31 минута и нема да зајде ова деноноќие.

Back to top button
Close
Close