Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 август 2020 (МИА) – Денеска среда, 26 август 2020 година, 240-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 126 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 52 минути, а ќе зајде во 19 часот и 18 минути.

Денов трае 13 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 25 минути, а ќе зајде во 23 часот и 56 минути

Back to top button
Close
Close