Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 25 август 2020 (МИА) – Денеска вторник, 25 август 2020 година, 239-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 127 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 51 минута, а ќе зајде во 19 часот и 19 минути.

Денов трае 13 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 13 минути, а ќе зајде во 23 часот и 14 минути.

Back to top button
Close
Close