Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 август 2020 (МИА) – Денеска понеделник, 24 август 2020 година, 238-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 128 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 50 минути, а ќе зајде во 19 часот и 21 минута.

Денов трае 13 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот, а ќе зајде во 22 часот и 39 минути.

Back to top button
Close
Close