Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 22 август 2020 (МИА) – Денеска сабота, 22 август 2020 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 130 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 48 минути, а ќе зајде во 19 часот и 24 минути.

Денов трае 13 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот и 31 минута, а ќе зајде во 21 часот и 38 минути.

 

Back to top button
Close
Close