Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 август 2020 (МИА) – Денеска петок, 21 август 2020 година, 235-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 131 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 47 минути, а ќе зајде во 19 часот и 26 минути.

Денов трае 13 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 16 минути, а ќе зајде во 21 часот и 9 минути.

Back to top button
Close
Close