Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 20 август 2020 (МИА) – Денеска четврток, 20 август 2020 година, 234-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 132 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 46 минути, а ќе зајде во 19 часот и 27 минути.

Денов трае 13 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 39 минути.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close