Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 19 август 2020 (МИА) – Денеска среда, 19 август 2020 година, 233-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 133 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 45 минути, а ќе зајде во 19 часот и 29 минути.

Денов трае 13 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 45 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Back to top button
Close
Close