Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 август 2020 (МИА) – Денеска вторник, 18 август 2020 година, 232-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 134 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 44 минути, а ќе зајде во 19 часот и 30 минути.

Денов трае 13 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 31 минута, а ќе зајде во 19 часот и 31 минута.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close